Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου

FacebookTwitterGoogle+Share

Με τη μαζική παρουσία των εργαζομένων σε ξενοδοχεία της Αττικής και τη στήριξη των συναδέλφων από τον κλάδο της εστίασης, πραγματοποιήθηκε άλλη μια επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου.

Η σημερινή απεργία οργανώθηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλά ξενοδοχεία. Η εικόνα που μεταφέρθηκε μέσα από τις συζητήσεις με συναδέλφους καθώς και η πρόσφατη μαζικότατη πανελλαδική σύσκεψη σωματείων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, αποτέλεσαν κινητήριο δύναμη στον αγώνα που δίνει ο κλάδος.

Στο αγωνιστικό ραντεβού έξω από το ξενοδοχείο Electra Metropolis, ιδιοκτησίας του προέδρου του ΣΕΤΕ, βρέθηκαν απεργοί  εργαζόμενοι και επιχειρησιακά σωματεία πολλών ξενοδοχείων της Αττικής όπως INTERCONTINENTAL – ATHENS MARRIOTT- ROYAL OLYMPIC – TITANIA. 

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία εδώ και αρκετούς μήνες βρισκόμαστε σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε ξενοδοχεία που ανήκουν στα μέλη του Δ.Σ της ΕΞΑ και του ΣΕΤΕ, διεκδικώντας την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Η μαχητικότητα και η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση απέδειξε ότι η πρόσφατη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις βασικές διεκδικήσεις μας που επιχειρήθηκε από κάποιους μεγαλοξενοδόχους της Αθήνας, οι οποίοι επεδίωξαν με έκτακτα «χαρτζιλίκια» να κατευνάσουν την οργή των εργαζομένων, έπεσε στο κενό. Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Ξενοδόχοι ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες σύγχρονης δουλείας που θέλουν να επιβάλουν για να διατηρηθεί η υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού.

Στη συνέχεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία και συγκέντρωση  στο Υπουργείο Εργασίας με στόχο να καταγγείλουμε την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης, η οποία κατ’ εντολήν των μεγάλων αλυσίδων εστίασης και Catering, με την «ερμηνευτική» εγκύκλιο  του Υπουργείου, επεδίωξε να καταργήσει όσες ωφέλιμες για τους εργαζόμενους  ρυθμίσεις προέβλεπε η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας στον Επισιτισμό.    

Το Υπουργείο Εργασίας κάτω από την πίεση των απεργιών και των κινητοποιήσεων αλλά και την γενικότερη κοινωνική κατακραυγή που προκάλεσε η απαράδεκτη παρέμβαση του, αναγκάστηκε να αποσύρει τη συγκριμένη κατάπτυστη εγκύκλιο, η οποία πατώντας πάνω στον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, νομιμοποιούσε την κατάργηση του 5ήμερου ενώ άνοιγε τον δρόμο για μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές καθώς ενσωμάτωνε τα νόμιμα κατοχυρωμένα επιδόματα στο βασικό μισθό.  

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, το δικαίωμα στο 5ήμερο – 8ώρο είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν θα το εκχωρήσουμε στην εργοδοσία ούτε θα επιτρέψουμε στους υποταγμένους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στην ομοσπονδία να το ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής.

Ο  ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ